Hobac, la marca de cervesa artesana produïda a Santa Maria de Martorelles de la mà d’Illa Cervesers, ha creat una cervesa amb la nostra coca de Forner, considerada la millor coca dolça de Catalunya. La cervesa ha estat elaborada amb aquesta coca dolça i ideada per acompanyar-la.

El projecte sorgeix durant la trobada dels dos productors al Tast’l Mercat, una iniciativa del Mercat de Martorelles a través de la qual convida a productors de la zona per tal de donar-los a conèixer i també dinamitzar el mercat no sedentari dels dissabtes.

L’essència d’Hobac recau en l’originalitat de les seves cerveses i en el lligam amb el seu entorn, això els dur a proposar-nos l’idea de fer una cervesa amb un dels productes icònics de la casa.  Aquesta cervesa s’inclou a la gamma de cerveses negres anomenades “Memento Mori” frase en llatí que recorda al fet que som uns éssers efímers i, per tant, millor gaudir del temps amb una bona cervesa negra a la mà.

Si ens fem amb una Memento Mori Coca de Forner, ens trobarem amb una cervesa fosca, d’un color marró obscur, amb reflexos rogencs, i una escuma efímera poc persistent. En nas recorda al caramel i toffee, i els més avesats al tast de cerveses podran trobar tocs de regalèssia. En el primer glop ens sorprendrà un punt picant, degut a l’alt contingut de gas, amb un gust imperant de cafè i un toc dolç. En un segon moment podrem notar els torrefactes del malt i sabors especiats. El final és lleugerament astringent, el qual la fa una cervesa ideal per combinar amb dolços de tot tipus, especialment amb  la coca de forner.

Aquesta iniciativa s’ha portat a terme seguint l’esperit conjunt del Forn i Pastisseria Prat i Illa cervesers de promoure la producció i qualitat dels productes i serveis locals. Podreu trobar la cervesa Memento Mori Coca de Forner a establiments baix vallesans com la Bodega Segalès, Jordi Rebull Isern i KdeCarol a Mollet; Bar la Cúpula a Sant Fost de Campsentelles; i a Casa Xesques, a Santa Maria de Martorelles, a part de poder-la trobar puntualment a altres establiments, fires i mercats.