Reconeixements

La millor Coca Dolça de Catalunya

Guanyadors del concurs

La nostra tradicional Coca de Forner ha estat escollida com la millor de Catalunya. El veredicte ha estat dictat pel jurat, presidit per Nandu Jubany i format per experts gastrònoms com ara el pastisser Oriol Balaguer o el crític gastronòmic Pep Palau. Després de passar l’eliminatòria entre 800 coques en van quedar 100 finalistes, convocades a la plaça de Sant Julià de Vilatorta, on va tenir lloc el concurs  “Les nostres millors coques” organitzat per Catalunya Ràdio i el Diari Ara.

El President de la Generalitat reconeix la millor coca dolça de Catalunya.

El passat divendres 11 de novembre El President de la Generalitat, Carles Puigdemont,  i la Consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Neus Munté, van rebre la nostra Coca de Forner, la guanyadora del concurs de “Les nostres millors coques” organitzat per Catalunya Ràdio i pel Diari Ara.

El Palau de la Generalitat va rebre la Coca de Forner com a reconeixement a la millor coca dolça de Catalunya.

Acreditació d’Empresa Artesanal Alimentària

Rebem l’acreditació d’Empresa Artesanal Alimentària concedida pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, una qualificació que distingeix al comerç com a productor d’un ofici artesà.

Un dels principals requisits per poder formar part d’aquest distingit col·lectiu dicta que la responsabilitat i l’execució del treball de producció recaigui sobre una persona amb el títol de mestre artesà respectant així, un procés d’elaboració manual.

 

Pa de Pagès Català

Indicació geogràfica protegida

La IGP és la màxima garantia de qualitat del pa de pagès. És el reconeixement que ha donat la Generalitat de Catalunya a tots aquells forns catalans que elaboren el pa de pagès artesanalment, seguint unes pautes de treball marcades. El forn i pastisseria Prat n’és un d’ells. Cada nit els ingredients es combinen i encaixen fins a construir una massa amb la textura adequada per poder donar-li forma manualment. Es deixa reposar, cal fer una fermentació lenta, i finalment, la peça artesanal es  enfornada amb pala de fusta  en un forn de sola refractaria. El Pa de Pagès Català es presenta al públic en una peça sencera, i només si el client ho demana, el pa es pot tallar en llesques, exclusivament en el moment de la venda. S’embassa en un embolcall de paper, un material respectuós amb el medi ambient i amb el pa, ja que ajuda a mantenir les seves qualitats organolèptiques. Cada bossa duu la seva numeració, quelcom que facilita al consumidor, juntament amb la bossa amb el logotip de la IGP imprès, la identificació del autèntic Pa de Pagès Català, l’homòleg de la Denominació d’origen en el cas dels vins o l’oli. Per a més informació: http://www.padepagescatala.org

Mestre Artesà

Ramon Prat reconegut Mestre Artesà

Ramon Prat va ser reconegut mestre artesà per la Generalitat de Catalunya. El reconeixement va ser atorgat pel Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi natural, Josep Maria Pelegri i Aixut. Seguint els passos del seu pare, Ramón Prat ha perllongat la filosofia artesana que el seu pare li havia ensenyat i ha continuat el camí que el seu genitor havia iniciat. El dia no s’acaba un cop les persianes de la botiga s’han tancat, en aquell moment s’inicia el procés. Les llums de la tenda s’apaguen i les de l’obrador s’encenen.  És per aquest motiu, per la seva manera de treballar, que el setembre de 2011 el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya va atorgar a Ramon Prat el títol de mestre artesà.

Establiment centenari

La botiga situada al carrer Gaietà Ventalló va ser reconeguda com a establiment centenari l’any 2005. Des de l’any 1884 les parets de la botiga del centre històric de Mollet del Vallès han acollit un forn de pa al servei dels ciutadans. L’any 1952 l’anomenat forn de Can Sabrià, regentat per dos germans, va passar a mans d’un jove forner, Josep Prat, qui va renovar el negoci. L’empenta d’aquest nou forner va dur a convertit el forn de Can Sabrià, nom amb el qual encara alguns habitants de Mollet recorden el Forn Prat situat a prop de l’Ajuntament vell, en un negoci de nissaga. L’any 2005, quan el negoci ja estava en mans de la segona generació, la Generalitat de Catalunya va declarà la botiga establiment centenari.

Mestre Artesà

Josep Prat reconegut Mestre Artesà

L’any 1998, Josep Prat va recollir el títol de mestre artesà flequer de mans del President de la Generalitat Jordi Pujol. Un diploma que va reconèixer la satisfacció d’haver estat treballant dansà que era un marrec en la seva passió. Unes mans cobertes d’arrugues a causa del pas del temps i uns dits torts desdibuixats pels anys van recollir el títol de mestre artesà. L’encaixament de mans entre el president i Josep Prat va demostrar que malgrat l’oxidació de la vellesa, aquelles mans encara conservaven la forçà pertinent d’algú que ha utilitzat la prolongació dels seus braços com a principal eina de treball. L’any 2005, quan el negoci ja estava en mans de la segona generació, la Generalitat de Catalunya va declarà la botiga establiment centenari.

Micròfon de l'any 2016

La millor Coca Dolça de Catalunya és guardonada per Ràdio Mollet

En la tradicional Festa de la Ràdio en el dia de Sant Vicenç, Ràdio Mollet va guardonar la nostra Coca de Forner amb el Micròfon de l’any per portar el nom de Mollet més enllà de les seves fronteres. És un orgull que el guradó sigui per aquesta noticia dolça, i més orgull encara es posar el nom del nostre poble, Mollet del Vallès, dins del mapa de fleca i pastisseria de Catalunya. Seguirem treballant perquè Mollet tingui, dia rere dia, la Millor Coca de Catalunya.