El dia 6 de gener tots els nens s’aixequen inquiets i emocionats. Frisen per obrir els regals que els tres mags els han deixat la nit anterior. La família es reuneix per intercanviar els regals i compartir les postres tradicionals d’aquest dia tan màgic.

Paradoxalment, el suposat origen del tortell de Reis desperta molt abans del naixement de Jesús; En l’època dels romans, en el solstici d’hivern, un cop finalitzada la collita, se celebrava la festa dedicada al déu Saturn. Amb motiu d’aquesta ocasió, els romans preparaven uns pastissos rodons de mel, figues i dàtils, on hi amagaven una fava. El pastís, es repartia entre tots els membres de la casa, incloent-hi els esclaus. L’afortunat de trobar la fava era anomenat i tractat com a “rei de reis” durant un període de temps determinat; trobar-la era un signe de prosperitat.

Actualment la tradició s’ha tergiversat. S’ha incorporat una nova figura dins el tortell: un rei, el qual s’ha canviat els papers amb la fava. Ara, qui troba el rei és l’afortunat, i és coronat com a tal. Qui topa amb la fava, s’ha de resignar a pagar el tortell.

En trobaràs a totes les nostres botigues dels tradicionals de massapà i de cabell d’àngel, els de nata, crema, xocolata etc, allà on tenim els dos obradors de pastisseria.